Hoofd leeg

Yuunda standard company logo  

Hoe vaak komt het voor dat je aan het einde van de werkdag, vaak laat in de avond of s’nachts als je de slaap nog niet kunt vatten, denk:  “wat heb ik nou eigenlijk gedaan vandaag”? Hoe vaak komt het voor dat je op zondag als je een borrel drinkt met vrienden opeens denkt: ‘Ik ben vergeten om die –en-die te bellen over die offerte”? Hoe vaak komt het voor dat je toch te laat begint aan het schrijven van dat artikel en je na een nachtje doortypen niet tevreden bent, maar het wel moet inleveren.. Je bent de hele week bere-druk geweest met van alles en nog wat en je weet eigenlijk niet precies meer waarmee? Je hoofd blijft denderen, je agenda puilt uit.

Troost je, je bent niet de enige.. Als zelfstandig professional moet je nu eenmaal alles zelf doen: Je klanten zo goed mogelijk bedienen, je relaties onderhouden, je netwerk uitbreiden, offertes maken, de administratie bijhouden, de koffiemachine vullen..

Time management!! Roepen de organisatiedeskundigen dan..  tuurlijk.. gaan we een cursus doen.. helpt dat? … Nee natuurlijk niet… je hebt niet eens tijd voor die cursus toch? Je wordt er alleen maar onrustiger van omdat je je tijd wel beter kunt gebruiken met klantcontacten en acquisitie en..

Toen ik nog in een groot bedrijf werkte sprak je elkaar aan op afspraken en resultaten en hielp je elkaar als het even niet lekker liep. Tenminste zo zou het moeten gaan in een collegiale, professionele omgeving. Maar als zelfstandig professional ben je je eigen collega, organiseer je je eigen feedback, herinner je jezelf aan je afspraken en doelen.

Juffrouw Yuunda
Dat is razend moeilijk.. Dus ben ik op zoek gegaan naar een steuntje in de rug daarbij. Die heb ik gevonden en ze heet Yuunda. Juffrouw Yuunda .. Zij is mijn online steun en toeverlaat, herinnert mij aan mijn afspraken, houdt precies bij welke mail ik nog moet beantwoorden, wie ik moet bellen, waarover en wat de achtergrond is van dat contact.. Juffrouw Yuunda helpt mijn acquisitie inzichtelijk te maken en te organiseren, mijn klantcontacten bij te houden, mijn taken tijdig en goed uit te voeren en vooral mijn hoofd leeg te maken. Juffrouw Yuunda zeurt niet, is ongecompliceerd en altijd in de buurt.

Vergeet het maar
Ik mocht nooit wat vergeten, kon ik  mij  niet permitteren. Van juffrouw Yuunda mag ik alles vergeten! “Vergeet het maar” zegt ze.. Tenminste als mijn takenlijstje leeg is, dan mag mijn hoofd leeg zijn tot de volgende dag en is er dus ruimte om onbezorgd te kunnen genieten van die borrel met vrienden of het concert van mijn zoon. Binnenkort werkt juffrouw Yuunda een jaar met mij samen. Dan eten we een gebakje en zij herinnert mij daar tijdig aan. Mocht je willen kennismaken. Hier woont ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *